Vad är det med spanskan?

Nu när jag försöker lära mig springa (det går så där, jag kommer 5 km, visserligen i 30 graders värme och väldigt kuperad terräng, men vid 5 km tar det stopp) så har jag börjat lyssna mer på radio. Musik hade säkert varit trevligt, men det är lättare för mig att glömma bort att kroppen protesterar när jag lyssnar på något där man måste koncentrera sig.

Så fem år efter alla andra har jag börjat lyssna på Värvet på allvar. Fantastiskt fin podcast med långa intervjuer av Kristoffer Triumf om att arbeta och att vara människa. Jag är sist i Sverige med att lyssna men om du mot all förmodan är ännu mer sist än jag så kan jag varmt rekommendera den, finns på iTunes eller på värvet.se Hursomhelst.

Jag bestämde mig för att gå all-in och börja lyssna från början för att så sakteliga lyssna ikapp. Ambitiöst för det är 110+ program vid det här laget, i princip samtliga över en timme långa. Men bra att ha en morot för att springa mer. (jag har iofs börjat fuska och lyssnar även när jag lagar mat)

Häromveckan lyssnade jag på en intervju med Peter Magnusson. Han sa att han önskade att han skulle använt tid till att “göra något, kanske plugga spanska!” (fritt citerat dvs helt fel förmodligen). Inget konstigt med det, nåt han sa bara.

Men en vecka senare lyssnade jag på Värvet med Fredrik Wikingsson och då sa han “jag skulle vilja lära mig spanska” (likaledes fritt citerat, dvs helt fel) och jag började fundera på vad det är med spanska som gör att folk säger så där? Jag har ju själv närt en dröm om att lära mig spanska vilket är en delanledning till att vi just nu bor i Costa Rica med hela familjen. Men varför är det så? Vad är det med spanskan som lockar? Eller är spanskan bara en symbol för något annat – ett avslappnat liv i solen? Jag har ingen aning, men det är ett intressant fenomen.

Det är också mycket roligt att lära sig spanska i vuxen ålder så jag kan rekommendera både Fredrik och Peter att göra slag i saken!

One thought on “Vad är det med spanskan?

  1. Helt rätt ju. Klart man ska lära sig spanska i vuxen ålder. Vad mycket jag har lärt mig och fortfarande lär mig i vuxen ålder. Tex spela gitarr, piano det gjorde efter 22-23 och framåt.
    Tack för att du följer mig och min blogg, du är så välkommen att komma med input. Kul att kolla på din blogg också!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s