Tid

Min man bloggade häromdagen om tid. Om att han har all tid i världen. Och det är ju sant. Vi har ju massor av tid just i år när ingen av oss arbetar heltid. Och även annars har ju alla människor sina 24 timmar om dygnet att göra vad de vill med. Uttrycket “jag har inte tid” är därmed inte särskilt bra – det handlar ju om att jag inte vill prioritera vissa saker med den tid jag har.

Vi har ibland fått höra att det är fantastiskt att kunna ta sig tiden att stå utanför ekorrhjulet en tid som vi valt att göra. Att det måste vara underbart med all fritid. Det är underbart. Men med tre barn varav en bebis samt två överaktiva föräldrar vetesjutton hur mycket ledig tid det egentligen blir kvar. Vi springer, tränar, umgås, studerar, lagar mat, badar, hänger med barnen, promenerar, pysslar, hemskolar, konsultar, startar ideella organisationer och webb-projekt, torkar kladdiga barn, tvättar kläder, diskar, pluggar spanska, skjutsar till dagis, går till skolbussen, byter blöjor, bakar, hjälper till med läxor och har gäster. Ja, ni hör ju. Fantastiskt men det är inte alla veckans timmar som ägnas åt filosofiska funderingar i hängmattan, även om det nog oftast blir tid för lite sånt också.

Men det är sant – trots allt känner vi oss ganska lediga. Och det njuter vi av.

Vi har besök den här veckan. Jättemysigt. Våra besökare är ensamstående utan barn. En insikt som drabbat mig är att jag och O förmodligen har mindre fritid nu när vi är långlediga än vad ensamstående utan barn har i vardagen normalt. Livet har olika faser. Just nu är vi inte i fritidsfasen. Den kommer dock tillbaka. Nu njuter vi av att vi åtminstone hinner läsa en bok ibland mellan allt fix hemma och planerar för hur vi ska försöka få tiden att räcka till även i vardagen i Sverige som komemr närmare och närmare. Det kan väl inte vara omöjligt?

One thought on “Tid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s