Ätas eller slängas…

Det hade legat några clementiner i vår fruktskål lite för länge. De hade blivit så där svampiga och trista, inte goda längre helt enkelt, men det går ju inte att slänga dem bara sådär. Så de låg i skålen i väntan på att bli mögliga. Så att det blev ok att slänga dem… Jag stod och tittade på dem en stund igår morse och tog mig en funderare på hur de egentligen hade hamnat i min fruktskål. Först behövde ett träd vattnas en hel massa, och besprutas i omgångar (för ekologiska var de tyvärr inte), skötas om och pysslas med av nån människa. Sen plockades mina clementiner , packades, fraktades låååååångt, packades om igen, sorterades, skickades till butik och packades upp. Sen köpte jag dem, tog hem dem, packade upp dem, och la dem i skålen för att mögla så att jag kunde slänga dem. Kändes bra att ha fått det utrett. Så det blev juice istället för mögelväntan. Det är fantastiskt gott med clementinjuice visade det sig! Även när clementinerna blivit lite gamla.

2 thoughts on “Ätas eller slängas…

  1. Jag tror det är mycket med vilken textur en frukt/grönsak har. När något blir för mjukt/vattnigt och tappar formen så blir vi lite osäkra på om det är ätbart. Men då är det ju bra att göra som dig – förändra det till en form vi känner igen: juice 🙂

    • Sant. Dessutom är vi ju så vana vid besprutade grönsaker och frukter som håller formen hur länge som helst, så när de väl börjar bli lite svampiga blir vi onödigt stressade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s