Bullbak i djungeln

Stora pojkarna firar FN-dagen med en internationell dag på skolan. Skolan är i grunden ganska internationell med många olika nationaliteter representerade och undervisning på spanska och engelska. Idag skulle varje klass vara ett land och stora M:s klass var Sverige. ingen press, men deras lärare är från USA och Costa Rica och den enda i klassen med svensk anknytning är stora M. Man kan säga att läraren var en anings lättad när hon förstod att vi gärna hjälpte till.

Sedan fick pytte-J en olycklig feber och utslag som gjorde att veckan gick i läkarbesökens tecken. Vi oroade oss för dengue-feber såklart men det verkar som om det bara var ett olyckligt och envist virus. Hur som helst. Det la lite krokben för våra förberedelser. Men igår kväll tog jag tre timmar till att baka 128 kanelbullar för stora M att ha till “fika” i klassen. Han blev så nöjd att han studsade vid läggdags och “kan nästan inte sova för att det känns som julafton imorgon!” Att jag inte har pärlsocker till hands utan ersatte det med något så oortodoxt som färgat strössel bidrog ytterligare till båda pojkarnas förtjusning.

Då pytte-J fortfarande är dålig stannar jag hemma dagen D, men min man håller ställningarna och berättar för alla barn på skolan om det kalla landet långt bort med vargar och dynamit eller hur det nu var.

IMG_8609

Vad lär jag mig av det här? Tre saker:

  1. Allt blir roligare med färgat strössel! (även om jag inte är säker på hur nyttigt det är…)
  2. En bullmamma uppskattas även i djungeln. Kanske särskilt i djungeln förresten, jag tror det handlar om kontinuiteten. Var vi än bor så bakar jag bullar.
  3. Jag borde alltid göra mini-bullar! Jag orkade inte fyrdubbla satsen så jag gjorde dubbel sats kanelbullar (64 st), men bakade istället ut dem hälften så stora så det blev 128. Barnen har inte ens kommenterat det. Lika glada barn trots hälften så mycket mjöl och socker således.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s