Stjärnor!

Stjärnor!

Vi har ett stjärnfruktsträd i trädgården. Stjärnfrukt kallas också carambola och jag minns dem från frukotkorgar pappa brukade få till jul från någon kund när jag var liten. De var vackra, men aldrig särskilt goda.

Några år senare visar det sig nu att det finns olika sorters stjärnfrukt och att den som låg i fruktkorgen nog inte var den söta, goda sorten.

Stjärnfrukt innehåller mycket A- och C-vitamin och har traditionellt använts för att bota baksmälla och värmeutslag samt stimulera mjälkproduktion hos ammande mammor. Avkok på rötterna kan användas för att bota huvudvärk sägs det.

Med ett stabilt inflöde av stjärnfrukt i köket har jag varit tvungen att hitta sätt att använda den. Bäst resultat hittills får jag med mixern – smoothies och isglass får högst betyg. Carambolapuré fick tummen ner av bebisen, men jag tror att det skulle kunna fungera utmärkt i en kvällsdrink för de vuxna i familjen, spetsad med någon lämplig alkohol eventuellt.

Det bästa med stjärnfrukterna är helt klart att de är vackra och att det gör mig glad att ha dem i trädgården.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s