Att lära nytt

Jag har mer tid nu än vad jag brukar ha.

Eller – korrigering. Jag har precis lika mycket tid som vanligt – 24 timmar om dygnet, varken mer eller mindre. Men jag har mer makt över min egen tid, då mindre av min tid är annekterad av min arbetsgivare då jag är tjänstledig (utan lön) ett tag.

Vi har i och för sig tre barn, varav ett är under ett år, så lite andra engagemang har jag ju även om jag inte yrkesarbetar så mycket precis just nu. Men några timmar i veckan kan jag ägna åt det jag själv väljer. Vilken lyx! Jag inser hur länge sen det var jag hade tid till det utan att ta av den alltför knappa tiden med barnen eller min man. Nu finns här gott om tid för barn OCH man OCH för mig.

Så nu är jag igång med studier i spanska (tillsammans med man och bebis, i ett klassrum som ligger på en vacker strand där vi ibland ser valar simma förbi), freds- och konfliktforskning på distans från ett svenskt universitet och en kurs om energi från coursera. Roligt, spännande och jättejobbigt – jag är inte van att gymnastisera hjärnan så här mycket.

Inser att jag förmodligen tagit mig  vatten över huvudet när mellansonen frågar om jag lärt mig hur man stoppar krig ännu. Inte än svarar jag.

Jenny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s